Filmtips

Jag har ofta svårt att komma på vilken film jag ska se. Vanligen vet jag vilken sorts film men sen sitter jag fast. Därför tänkte jag lägga en lista med tankeställare och en med må-gott-filmer. Skillnaden är väl främst att tankeställarna ofta framkallar starka känslor (sorg, ilska etc.).

 

Jag startar med tankeställarna:

1. Seven pounds med bl.a. Will Smith. En tårdrypande film om att hjälpa andra på ett fullkomligt osjälviskt sätt. Känns lite rörig i början, men håll ut.

2. Twelve years a slave. En film om en befriad slav som kidnappas och skiljs från sin familj. Man får se tillvaron från slavens synvinkel. Lite som "Roths".

3. Schindlers list med bl. a. Liam Neeson. Handlar om en fabriksägare som med diverse byråkratiska krumbukter lyckas rädda tusentals judar från nazisternas klor.

4. Jag saknar dig. En film om två tvillingsystrar som är ganska olika. På deras mammas födelsedag blir den ena påkörd av en kompis och dör.

5. Så som i himmelen med Helen sjöholm, Lennart Jäkel och Michael Nyqvist. En världsberömd dirigent återvänder hem och tar på sig att leda byns kyrkokör.

6. Svinalängorna med Noomi Rapace och Ola Rapace. Leena återvänder till sin barndoms Ystad och återupplever den traumatiska uppväxten med periodare till föräldrar.

 

 

 

Må-bra-listan:

1. Stekta gröna tomater m Kathy Bates. En kvinna besöker makens faster på ett äldreboende. Hon träffar där på en annan kvinna som börjar berätta historien om Idgie, bitjusaren och när hon och hennes bästa vän Ruth startar ett café. Mer vill jag inte avslöja, det är en härlig historia.

2. The bucket list med Morgan Freeman och Jack Nicholson. Två omaka, döende äldre män blir vänner och bestämmer sig för att beta av en lista över saker att göra innan man dör. Denna lista tar dem över hela världen och slutar med den mest perfekta begravningsplatsen på jorden.

3. The men who stare at goats m George Clooney. Galen film om en man som berättar för en journalist om en hemlig före detta specialstyrka som utvecklade ett sätt att endast använda hjärnan vid krigföring. Baserad delvis på verkliga händelser, vilka vet jag inte.

4. Gilbert Grape med Johnny Depp och Leonardo Di Caprio. En småmysig historia om tonåriga Gilbert som tar hand om sin förståndshandikappade lillebror och skäms över sin extremt stora mamma. 

5.Now you see me med bl.a. Woody Harrelson. FBI j agar fyra illusionister som gennomför diverse kupper samtidididigt som de står på scenen och hela publiken ser vad som sker när det sker men de ser också att illusionisterna står på scenen.

6. Chocolate med Johnny Depp, Lena Olin och Peter Stormare. En kvinna flyttar in ovanför en affärslokal och startar en chocolateria. Hon får anhängare och motståndare då hon utmanar samhällets normer, är frispråkig och "lösaktig".

7. Smala Sussie med bl.a. Tuva Novotny. Eriks syster har försvunnit hemma i den värmländska bruksorten så han åker hem för att leta reda på henne. 

8. Den bästa sommaren med Kjell Bergqvist. I Molkom bor den bittre begravningsentreprenören och han tar sig an sommarbarn varje sommar och denna sommaren kommer två barn från Stockholm, Mårten och Annika. Han verkar inte tycka så mycket om barn men dessa barn lyckas nå fram till honom när sommaren börjar närma sig sitt slut.

9.Grabben i graven bredvid med Michael Nyqvist och Elisabeth Carlsson. Det omaka paret bonden Benny och bibliotekarien Desirée träffas på kyrkogården och inleder ett ömtåligt och annorlunda förhållande.

10. Hans och hennes med Jonas Karlsson och Johanna Sällström. Ett par i en liten by i norra Dalsland försöker bli med barn. Det visar sig vara lättare sagt än gjort.

11. Livet är en schlager med Helena Bergström och Jonas Karlsson. Schlagertokiga fyrabarnsmamman Mona jobbar som personlig assistent till CP-skadade David som komponerar musik på sin dator. Han presenterar en hit för henne och hon tycker att den är så god som vilket melodifestivalbidrag som helst. David vill inte skicka in den men Mona har andra planer.

12. I rymden finns inga känslor med Bill Skarsgård. Sam och Frida bor tillsammans. Det gör även Sams bror Simon som har Aspergers syndrom. Han kräver ständig uppsyn och inrutad tillvaro så han vet exakt vad som händer varje dag. När Frida en dag tröttnar och flyttar ut, kraschar tillvaron för Simon och han  ger sig ut att leta efter en ny flickvän till Sam.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.06 | 07:56

Hej. Det låter ju trevligt, men det är inte hos mig du kan jobba. Jag ger bara förslag på olika varianter att tjäna pengar. Lycka till.
Mimi

...
14.06 | 22:11

Hej jag skulle vilja söka jobb hos er o jobba sol telefon är finns:)

...
14.03 | 10:52
Hem och länkar har mottagit 6
14.03 | 08:23
Text har mottagit 1
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS