Mimis Blogg

Jag såg på nyhetsmorgon i morse och en pastor påminde mig om mina egna funderingar som jag har haft ibland. De flesta livsstilscoacher säger ju att vi ska fånga dagen. Inte tänka bakåt och inte framåt utan leva i nuet. Kanske det är lite snävt att tänka så? Om vi inte tänker bakåt kan vi inte lära av tidigare misstag och om vi inte tänker framåt är det svårt att hitta något meningsfullt med livet eftersom vi inte har något att sträva efter.

 

 

Men vi kan inte må ritigt bra om vi bara blickar bakåt och grämer oss över misstag som vi inte kan göra ogjorda eller bara planerar framtiden och ska bli lyckliga bara det blir på ett visst sätt som vi drömmer om. 

 

Jag tror att vi måste blanda de olika sätten att se sitt liv på. Lära av tidigare misstag, så att vi inte gör om dem. Leva nu och fånga dagen, se alla små under och vackra saker runt omkring oss. Planera för framtiden så att vi har ett (eller fler) mål med vårt liv. Vad sägs om det?

Ha en skön dag och fånga den medan den är. Men tänk också på helheten.

Ja, idag var solen framme och värmde gott. Visst, det är vinterns sista dag, min namnsdag, men det var riktig vårkänsla som träffade min kropp när jag stack ut på en härlig cykeltur i min mysiga by. Jag äkte till en loppis och hittade en ny klänning - lappen satt kvar - för bara 20 kr! Det var riktigt snygg och jag är mycket nöjd över mitt köp. 

Jag färgade lite kläder också. Det blev en röd tröja och "hoodie" och en svart skjorta och blus. Det är kul att förnya gamla kläder. Just på vårkanten vill iallafall jag ha lite nytt.

Imorgon är det således årets första vårdag. Det märks tydligt här i Skåne och jag hoppas att det blir lika skänt väder som idag. Då ska jag ta min kamera och gå ut och ta några fina bilder. Annars kryper jag upp i min läsfåtölj framför brasan och läser boken som jag började på förra helgen. 

Ha en skön dag och ta vara på livets små under.

Nu har det varit vår i några dagar. Det är så skönt när man kan gå ut i solen och ta av sig jackan och hänga den över armen. När det inte gör något att det kommer en bris och rufsar om ditt hår, för den är inte kall. Att sitta mot en solig vägg och äta årets första glass, höra vårfåglar och en yr humla.

Igår tog jag på mig en klännig som jag hittade efter att ha glömt bort var den var, en kort jagcka och tygskor. Jag väntade på bussen i tjugo minuter och det var härligt, åkte till Hörby och skrev på anställningsavtal på ett nytt jobb som börjar om några veckor och väntade en stund på bussen tillbaka. Det var en underbar eftermiddag. 

Hjärta Maria

... när man har kul. Ja, och när man jobbar och inte tycker att man hinner något. Men det ska inte jag skylla på.

Jag är tillbaka och nu ska här skrivas Gilla

Det är slutet av november och solen skiner utanför mitt fönster. Jag har just fått ett telefonsamtal om att jag ska komma tillbaka på ett kompletterande möte på ett nytt jobb. Det ska bli spännande!

Till helgen ska vi putsa fönster och pynta. Det kommer att bli jättefint. Vi har alltid glögg och pepparkakor första advent och nästan allt pynt kommer fram då (utom granen).

Jag har alltid gillat alla årstider och har aningar om att det är deras förtjänst att vi här i Sverige uppskattar främst våren men även sommaren så. Ja, våren är även min favoritårstid och det här året har vintern varit lite för envis och långdragen. Men nu är det äntligen vår!

Imorse var det åska och regn och det var renande för luften. Igår började det bli lite kvavt och vi hängde nog inte med riktigt, så urladdningen var välkommen.

Nu är det varmt igen även om solen dröjer sig bakom lite moln och det är en härlig dag överlag. 

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS