Mimis Blogg

Nu är sommaren precis så som jag vill ha den. Sol, lite moln som ibland gömmer den, lite vind och 20 - 25 grader. Jag har semester någon vecka till och inte en massa som måste göras. Några saker hade jag tänkt bli klar med, men som sagt, semestern är inte över än. 

 

Jag fick en kasse med böcker igår. 30 stycken, helt gratis. Precis när jag läst ut den sista jag hade laddat upp med.

 

Kreativ har jag också varit. Jag har målat ett bord i shabby chic och nästan blivit klar med ett dockskåp till en liten släkting som snart fyller år. Men som sagt, dessa projekt finns det tid till att färdigställa och de är inte tyngande, bara upplyftande.

 

I början av sommaren köpte jag ett sommarkort till kollektivtrafiken till varje familjemedlem. Vi kan åka hur mycket vi vill i hela Skåne och det har vi också gjort. Det är kul att göra saker som inte kostar något. Ta med en matsäck och glada förväntningar och åk iväg. 

 

Njut av sommaren, även på de platser där solen gömmer sig mer än litegrann. Även när det regnar kan det vara mysigt. Ta tag i det där projektet som du funderat på, läs en bok, se en spännande film. 

Idag har jag dörren öppen. Det är ett tecken på att livet börjar bli lite lättare och ljusare.

 

Visst, jag försöker alltid se det positiva i det mesta. Vintermörker höjer stämningen i ett par stearinljus. Kyla gör att det är så skönt att kliva in i värmen och ta sig en kopp varm choklad. "Oväder" är underhållande att iaktta genom ett fönster. Jag är glad för det mesta.

 

Men det är inte mycket som går upp emot när solen letar sig igenom de envisa vintermolnen och börjar värma våra bleka ansikten och armar. När vi kan släppa in frisk luft utan att behöva stänga snabbt så att inte för mycket värme försvinner ut. När fåglarna kvittrar som galningar ute i buskarna och gässen tutar högt uppe i den blåa himlen. Ialla fall här nere i Skåne. 

 

Just nu bara jag pausar lite i utearbetet. Tidigare idag hängde jag tvätt ute på baksidan efter att jag krattat bort lite kvistar som förirrat sig under vintern. Det doftar så ljuvligt av tvätt som man hänger ute.  Jag tog en cykeltur till affären och köpte mig en bytta glass (kanske jag talar om för min son att den finns Vinkar ). Om en stund tänkte jag så lite frön som jag kan sätta i mitt fönsterhörn. Plocksallat, persilja och om jag hittar några fröpåsar sedan förra året. Sedan tänkte jag flytta några stenplattor som ska sättas som kant runt en rabatt och vattna rosskotten som min man och jag satte för ett par veckor sedan.

 

Det är vad som händer med mig när solen tittar fram och verkligen värmer. Jag får energi. Det är så härligt att leva.

 

Ge en komplimang till en främling idag. Det är jätteroligt att se reaktionen.

I dag är himlen grå till mörkgrå. Det ösregnade i morse. Då kan man väl inte vara positiv och glad?

 

I ett uppehåll cyklade jag till affären och handlade. Fick tag på god mat till bra pris. När jag kom hem, trött och frusen, gick jag in i värmen och packade upp mina varor. Jag kände hur gott det var att vara inne och tända en brasa och lite ljus fast det var mitt på dagen.

 

Dessutom lyste det ett magiskt ljus utifrån som gjorde att hela tillvaron fick en positiv dimention. Jag gillar att en sådan dag mysa med barnen till en bra film, musik eller spela ett spel. Det blir en melankolisk men mysig stund.

 

Det går att vara positiv även när hilmen gråter.

Jag ser fram emot dagen idag. Solen har smugit upp och vädret ser lovande ut. Några saker har jag tänkt göra idag, eftersom det ska bli soligt och varmt. Bland annat tänkte jag klippa rent björnbärssnåret som är väldigt skräpigt nu och beskära några buskar. 

 

Dessutom vill jag få igång lite odlingar så jag startar upp försådd i mitt fönsterhörn (där är fönster i två väderstreck). Jag tror att jag har frön kvar sen förra året. Det är kul att se frön gro och växa till något som jag senare kan skörda.

 

En lång skön promenad tänkte jag också få till. Sen vankas en god bok. Ha en härlig lördag. Ler stort

Det har varit en härlig dag idag. Solen sken för tredje dagen i rad och det hände lite spännande. Jag kan inte gå riktigt in på det, men det som hände var inte riktigt som jag hade hoppats men sett i det stora hela var det bra. Personligen var det också bra, egentligen. Jag förstår och köper förklaringen varför det blev som det blev. Jag väljer att se det från den ljusa sidan och hoppas på det bästa.

 

Imorse, på jobbet, kom jag på att jag hade glömt att ställa fram ena soptunnan. Men när jag kom hem stod den ute vid vägen, tömd. Jag blir så glad över att "våra sopgubbar" är så tillmötesgående. Visserligen brukar jag komma ihåg, så det är kanske därför, men ändå. Galen

 

Glassbilens melodi i kombination med solen och värmen bidrog till att jag gjorde parfait som kommer att bli ljuvlig att ta fram under helgen. Det blev en jättemaräng också (vitorna ska ju inte förfaras) som doftar härligt. 

 

Det gäller att se och uppskatta det lilla och att vända bakslag så att man kan känna tillförsikt och förhoppning.

Senaste kommentarer

15.06 | 07:56

Hej. Det låter ju trevligt, men det är inte hos mig du kan jobba. Jag ger bara förslag på olika varianter att tjäna pengar. Lycka till.
Mimi

...
14.06 | 22:11

Hej jag skulle vilja söka jobb hos er o jobba sol telefon är finns:)

...
14.03 | 10:52
Hem och länkar har mottagit 6
14.03 | 08:23
Text har mottagit 1
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS