Mental träning - inre motion

"När du vandrar runt en dunge lärkträd för att spåra någonting, se då till att det inte är dina egna fotspår du följer efter" Nalle Puh

Tankens kraft är otroligt mycket starkare än vi kan ana. Kanske vi kan påverka allt? Det finns de som påstår det. Hur som helst, våra tankar och känslor kan påverka vår hälsa, både den mentala och fysiska. Och det är mycket bara det. Allt från att tänka bort huvudvärk till att i ett nödläge orka lyfta tyngre än vad som egentligen är möjligt. Det kallar jag spännande. Att medvetet träna upp sin mentala kapacitet kallas mental träning.

Mental träning kallar jag även för inre motion. Meningen är ju att må bättre på insidan, och orka med det mindre roliga och ibland jobbiga. Det finns flera olika sätt att göra det - KBT, visualisering, affirmationer, meditation, men även kroppslig träning kan kännas bra. En lång promenad, då du kan diskutera med dig själv och fundera på saker du känner att du vill hitta en lösning på.

En sak som kan lätta upp vardagens lite tråkigare uppgifter är att byta ordet "måste" till "vill". Tänk efter, du kanske måste tvätta (om det är ngt som du tycker är tråkigt). Men varför "måste" du tvätta? För att du vill ha rena kläder och dofta gott 😀! Samma med andra tråkiga uppgifter. Du vill ha det rent och städat, du vill ha rena tallrikar att äta på. Försök, det gör stor skillnad, faktiskt.

Skratta mycket och hjärtligt

Att skratta mycket och hjärtligt främjar friskhet och glädje. Du mår så mycket bättre och du släpper dina spänningar. Du frigör endorfiner och får en energikick. Det går även att skratta på kommando och få nästan samma effekt.  Att tvinga fram skratt frigör också endorfiner och ger positiva krafter till din hälsa. Det kan kännas konstigt att skratta utan anledning men den komiska situationen kan efterhand få dig att skratta "på riktigt". Själv tycker jag bättre om att skratta åt något konkret. Men så har jag nära till skratt som person, det är det ju inte alla som har. 


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.06 | 07:56

Hej. Det låter ju trevligt, men det är inte hos mig du kan jobba. Jag ger bara förslag på olika varianter att tjäna pengar. Lycka till.
Mimi

...
14.06 | 22:11

Hej jag skulle vilja söka jobb hos er o jobba sol telefon är finns:)

...
14.03 | 10:52
Hem och länkar har mottagit 6
14.03 | 08:23
Text har mottagit 1
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS