Vad är affirmationer?

Affirmationer

"Om du försöker hitta hem men istället hittar en grop, kan du försöka att leta efter en grop. Då skulle du med all säkerhet inte hitta en grop, vilket skulle vara bra, för då kanske du hittar något som du inte letar efter, vilket skulle kunna vara precis det du letar efter."   Nalle Puh

Vår tanke är starkare och har större kraft för vår vardag och hälsa att göra än vi kanske kan förstå. Det du tänker eller förväntar dig kommer att ske. Självuppfyllande profetia har du nog hört talas om. Det är detta det handlar om. Är du rädd för att få en bli förkyld när du ska göra något viktigt eller roligt, nog kan du räkna med att du är det lagom till dess. Tror du att du inte ska klara av en viss uppgift, då får du mycket svårt för att lyckas - om du inte totalt misslyckas (det kan ju också inträffa). Men det fungerar även omvänt. Säger du till dig själv att du mår bra och är glad (även om du inte var det från början) blir du det.

Det viktiga är positiva tankar, trots att det känns som en klycha numer. Det gäller att göra den självuppfyllande profetian till din fördel. Men positivt tänkande är faktiskt nyckeln. I dubbel bemärkelse dessutom. Formuleringen måste vara positiv - i ordets rätta bemärkelse, det vill säga att man utesluter ordet "inte". Ditt undermedvetna har svårt att tolka det ordet. Byt ut "Jag är inte ledsen" till "Jag är glad" (det undermedvetna tolkar ofta den första formuleringen "Jag är ledsen").

En annan sak att tänka på är att formulera sig i nuform, som om det redan är. Som exemplet ovan. I stället för "Jag ska bli glad". Annars ligger ju den nya sanningen hela tiden i framtiden och man når aldrig dit och det vore ju synd.

För det tredje är det bättre att benämna sig själv som "jag" och inte "man". Det är lätt att hjärnan tar avstånd till det mer neutrala och allmänna "man" som kan vara vem som helst. 
 
Det kan vara lite svårt att komma på bra affirmationer, så för att underlätta lite när du börjar har jag satt ihop några digitala affirmationskort som du kan köpa billigt. 20 kronor kostar en uppsättning om 35 st. Skriv ut dem på fotopapper, eller om din skrivare inte kan skriva ut på såna, skriv ut på vanligt papper och laminera dem.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.06 | 07:56

Hej. Det låter ju trevligt, men det är inte hos mig du kan jobba. Jag ger bara förslag på olika varianter att tjäna pengar. Lycka till.
Mimi

...
14.06 | 22:11

Hej jag skulle vilja söka jobb hos er o jobba sol telefon är finns:)

...
14.03 | 10:52
Hem och länkar har mottagit 6
14.03 | 08:23
Text har mottagit 1
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS